سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اطلاعات جامع در مورد کبوتر یا کفتر و 5 حقیقت ناگفته در مورد کبوت

کبوتر و کبوتر بازی یعنی عشق ، عشق یک انسان به نگهداری حیوانی که شاید درد سرهای بسیاری داشته باشد. از شکایت های همسایگان تا هزینه بالای ارزن ، از شب بیداری و بیماری ها تا تلف شدن یکی از بهتری های دسته ، ولی نگهداری از آن و رسیدن به آن از همه چیز لذت بخش تر است.

نگهداری و پرورش کبوتر تاریخچه طولانی در فرهنگ کشورها و اللخصوص در کشور ما دارد. افراد بسیاری در جهان وجود دارند که سالیان متمادی زمان و هزینه زیادی برای نگهداری از این پرنده می نمایند. از آزمایش مسیریابی کبوتر ها در منطقه آریزونا آمریکا گرفته تا شاهنامه و یا انتقال هوشمندانه ویدیو های یک عکاس توسط کبوترها و حتی تیمور لنگ که سالیان سال پیش از کبوتر ها استفاده های بسیاری نموده است. در این نوشته از وبسایت چکین دیوایس میخواهیم شما را به دنیای کفتر ها ببریم با ما همراه باشید.

در این نوشته خواهید خواند :
کبوتر ها از کجا آمده اند و منشا پرورش و اهلی شدن آنها از کجا سرچشمه گرفته شده است. چه شد که کبوتر ها محبوبیت زیادی در میان انسان ها پیدا کردند و با کاربرد ها و مزایای مختلف آنها در طول تاریخ آشنا خواهید شد. انواع نژاد ها و خصوصیات کلی آنها را شناخته و با راهکارهای نگه داری و پرورش و بیماری های رایج آنها آشنا خواهید شد.

 

کبوتر ، کفتر که در مناطق کرد نشین به آن کوتر، کموتر هم گفته میشود یکی از پرندگانی است که علاقه مندان زیادی در کشور ما دارد. کبوتر ها در واقع به دو دسته وحشی و اهلی تقسیم میشوند که هر دسته به نوبه خود نژآد های با طرح و رنگ های مختلف دارد. در نوشته ای جداگانه به انواع کبوتر به صورت کامل پرداخته ایم.

کفتر اهلی یا همان ” Columba livia domestica ” خود یک زیر نژاد از نژاد اصلی کفتر سنگی یا همان کبوتر چاهی می باشد. به گفته منابع تاریخی اهلی کردن کبوتر ها به بیش از 5000 سال بر میگردد ، یعنی زمانی که در مصر باستان بر روی صفحه های با خط میخی بین النهرین نشان های از اهلی کردن کبوتر ها یافت شده است. در تحقیق دیگری نشان از اهلی کردن کبوتر ها در اوایل 10.000 سال پیش نیز دیده شده است.

جالب است بدانید که برخی کفتر ها حتی در جنگ ها مدال نیز گرفته اند ، مانند مدال Croix de Guerre که به کبوتر Cher Ami در جنگ جهانی اول داده شد.

یک داستان جالب در مورد کفتر ها :

در طول تاریخ داستان های زیادی در مورد کمک کبوتر ها به انسان ها نقل شده است. از استفاده نظامی انسان ها از کفتر ها به عنوان پرنده ای نامه رسان ، تا داستان های عاشقانه ای که در آنها کبوتر ها نقش حیاتی داشته اند. جالب است بدانید که برخی کبوتر ها حتی در جنگ ها مدال نیز گرفته اند ، مانند مدال Croix de Guerre که به کبوتر Cher Ami در جنگ جهانی اول داده شد. یا مدال Dickin Medal که به کبوتر G.I داده شد. Cher Ami کبوتر شجاعی بود که سربازن آمریکای از آن در فرانسه با وجود آسیب دیدگی های جدی وقتی که گردان در جریان حمله Meuse-Argonne ، اکتبر 1918 محاصره شده بود استفاده کردند مشهور شد و مدال گرفت.

همین حقایق نشان از قدمت بالای زندگی انسان ها با کفتر ها دارد و نشان میدهد انسان ها از سالیان خیلی دور بر ویژگی ها و فواید این پرنده آگاهی یافته اند.

 

 


 

5 واقعیت باور نکردنی درباره کبوترها

واقعیت باور نکردنی درباره کبوترهاواقعیت باور نکردنی درباره کبوترها

  1. کبوترها ممکن است اولین پرنده اهلی باشند

    کبوتر چاهی یا همان Columba livia که با نام rock pigeon نیز شناخته میشود احتمالا اولین پرنده ای بوده که به دست انسان ها اهلی شده است. این کبوتر را می توانید در تاریخ با قدمت 4500 پیش از میلاد در عراق مدرن مشاهده کنید ، و آنها هزاران سال منبع ارزشمند ای برای غذا بوده اند.

  2. تاثیر کبوتر در کتاب چارلز رابرت داروین زیست شناس و زمین شناس معروف انگلیسی

    پرورش کبوتر یک سرگرمی رایج در انگلیس بود که منجر به وجود آمدن برخی از پرندگان خارق العاده و عجیب شد. تعداد کمی از علاقمندان نسبت به چارلز داروین اشتیاق بیشتری به روند پرورش داشتند. شور و اشتیاق داروین به پرندگان بر کتاب او در سال 1868 تأثیر گذاشت.
    نیکولا تسلا ، مخترع، مهندس برق و مهندس مکانیک صربی الاصل آمریکایی از افراد مشهور دیگر که به کبوتران علاقه داشت می باشد. او در اتاق هتل خود در نیویورک سیتی از کبوترهای وحشی مراقبت می کرد.

  3. کبوتر ها فضا و زمان را میشناسند

    در سال 2017 در یک مطالعات زیشت شناسی توسط دانشمندان بر روی تعدادی از کفتر ها آزمایشات صورت گرفت که نتیجه آن مشخص شدن فهم کفتر ها از فضا و زمان بود. در این آزمایشی به کبوتران بر روی مانیتور به خط های دیجیتالی به مدت 2 تا 8 ثانیه نمایش داده شد. برخی از خط ها کوتاه بودند و طولی برابر با 5.842 سانتی متر داشتند. برخی دیگر نیز چهار برابر طولانی تر بودند. کبوترها آموزش داده شدند تا طول خط یا مدت زمان نمایش آن را ارزیابی کنند. آنها دریافتند که هرچه زمان نمایش یک خط بیشتر باشد ، طول خط طولانی تر است و یا برعکس . اگر کبوترها با یک خط طولانی تر روبرو می شدند ، در نظر میگرفتند که خط به مدت طولانی تری نمایش داده خواهد شد. با این سری از آزمایشها دانشمندان نتیجه گرفتند که کبوتر ها فضا و زمان را میشناسند.
    گمان میشود که انسان آن مفاهیم را با یک ناحیه مغزی به نام قشر جداری پردازش می کند. مغزهای کبوتر فاقد آن قشر مغز هستند ، بنابراین باید روش دیگری برای پی بردن به مفهوم فضا و زمان در کبوتر ها وجود داشته باشد.

  4. کبوترها می توانند راه خود را برای بازگشت به خانه از 2000 کیلومتر دور از آن پیدا کنند

    کبوترها می توانند این کار را انجام دهند حتی اگر به صورت مبهم و کاملا مخفی منتقل شده باشند. بدون سرنخ های بصری ، بویایی یا مغناطیسی در این حالت ها هم کبوتر ها بازی را می برند. چگونه این کار را انجام می دهند ؟ رمز و راز است ، اما انسان های باستانی حداقل از 3000 سال قبل از میلاد مسیح ، از مهارتهای ناوبری کبوتر سوء استفاده می کردند و از آنها برای اهداف مختلف چه برای جنگ و چه صلح بهره برده اند.

    Cher Ami کبوترCher Ami کبوتر
  5. کفترها جان هزاران نفر را در جنگ های جهانی اول و دوم نجات داده اند

    همان طور که در متن این نوشته نیز به آن اشاره شد در طی جنگ های اول کفتران بسیاری تاریخ را شکل داده اند. مانند Cher Ami که 194 سرباز آمریکایی را نجات داد.

 


 

نژاد های کبوتر

بررسی و معرفی انواع نژاد های کبوترنژاد های کبوتر

کبوترها دارای نژاد های زیادی هستند و پرورش دهندگان با جفت دادن نژاد های مختلف با یکدیگر به گونه مورد نظر خود دست پیدا می کنند. در ادامه مهم ترین و اصیل ترین نژاد های کبوتر را خدمتتان معرفی خواهیم کرد:

الف – کفتر شاهی

کفتر شاهی از پرهای سفیدی در سراسر بدن خود برخوردار است و نسبت به سایر نژاد ها وزن بالایی دارند و حتی از آنها به عنوان کفتر های گوشتی نیز استفاده می شود. این پرنده به دلیل هوش، زیبایی و جذابیت خاصی که دارد محبوب تردست ها و شعبده بازان است و در بسیاری از نمایش ها از آنها استفاده می شود.

ب – فاخته

فاخته نیز یک نژاد از کبوتر های وحشی است که با نام کوکوی معمولی نیز شناخته می شود و آوازی غمناک دارد، این کبوتر هنگام آواز خواندن گویی کلمه “کو کو” را تکرار می کند و از مهم ترین ویژگی آنها می توان به تخم گذاری آنها در لانه سایر پرندگان اشاره کرد.

ج – کبوتر چاهی

کبوتر یا کفتر چاهی که با نام کبوتر کوهی نیز شناخته می شود، به کبوتری گفته می شود که در همه جای طبیعت یافت می شود و به دلیل اینکه عمدتا در چاه ها اقدام به لانه سازی می کنند، کبوتر چاهی نامیده می شوند. بسیاری از نژاد های امروزی کبوتر ها از همان کبوتر های چاهی نشات گرفته اند.

د – کبوتر چین دار شرقی

این کبوتر از چشمانی درشت و زیبا و نوکی کوتاه برخوردار است. این کبوتر در تمام قسمت بدن خود حتی روی ساق پا و ناخن ها پر دارد که این موضوع بر جذابیت آن افزوده است. پرهای قسمت سر و بدن پرنده به رنگ سفید است اما بال های او با ترکیبی از پرهای سیاه و سفید یا آبی و یا قهوه ای همراه است.

هـ – کبوتر تاجدار

مهم ترین ویژگی این کبوتر، داشتن تاجی توری مانند بر روی سرش است که انتهایی سفید رنگ دارد. رنگ پرهای این پرنده عمدتا آبی تیره و روشن است و در قسمت سینه پرهایی به رنگ خرمایی دارد. هر دو جنس نر و ماده تاج دار هستند.

و – قمری معمولی

این کبوتر نیز محبوب بسیاری از پرورش دهندگان است و به دو صورت اهلی و وحشی یافت می شود. از ویژگی های ظاهری این کفتر می توان به سر و سینه و گردن طوسی رنگ ، بال های سیاه و قهوه ای ، چشمان قرمز ، نوک نسبتا بلند و هاشور های سیاه و سفید در دو طرف گردن او می باشد.

ز – قمری خانگی

این نژاد از کبوتر بسیار شبیه به قمری معمولی است با این تفاوت که کمی چاق تر از آن است و بر روی گردن خود هاشور های سیاه و سفید ندارد اما در عوض خال هایی سیاه رنگ با پس زمینه قهوه ای دارد. قمری خانگی گاه با یاکریم اشتباه گرفته می شود، باید توجه داشته باشید که یا کریم دارای نیم طوقی سیاه رنگ در قسمت پشتی گردن خود است در حالی که قمری خانگی این ویژگی را ندارد.

ک – قمری خاوری

این قمری شباهت بسیار زیادی با قمری معمولی دارد اما با این تفاوت که جثه بزرگتری دارد و پرهای بدنش نیز پر رنگ تر است. این کبوتر که اکثرا به صورت وحشی یافت می شود در بیشتر شهر و روستا ها یافت می شود.

ل – یا کریم

این پرنده ، سر و گردن و سینه ای خاکستری رنگ و بال هایی قهوه ای دارد، مهم ترین ویژگی آنها نیم طوق سیاه رنگ پشت سر آنهاست. یا کریم نیز مانند سایر کفتر ها به دو صورت اهلی و وحشی در اکثر شهر و روستاها یافت می شوند.

م – کبوتر دمنده

مهم ترین ویژگی در این نژاد از کبوتر دمیدن در سینه خود می باشد که اکثرا در پرنده های نر و برای جلب توجه ماده ها مشاهده می شود. آنها پرندگانی مهربان، انسان دوست و بسیار زیبا هستند و به راحتی با صاحب خویش انس می گیرند.

ح – کبوتر ژاکوبین

کبوتر ژاکوبین که به نام های کبوتر یعقوبی، کبوتر شامپیون، کبوتر یالدار نیز شناخته شده است یکی از زیر گونه های کبوتر چاهی می باشد که از طریق جفت گیری با سایر نژاد های زینتی و انجام تغییرات اصلاح نژادی پدید آمده اند. مهم ترین ویژگی این نژاد داشتن پرهایی ایستاده در اطراف گردن اوست که سبب زیبایی و افزایش قیمت آن شده است. البته این زیبایی مانع از دید کامل پرنده شده است.